Nema strah
11

Pjanić o slobodnim udarcima: To je magičan trenutak, uvijek uživam u pritisku

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaš Juventusa i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić u razgovoru za francuski L'Equipe otkrio je ritual kojim se priprema za izvođenje slobodnih udaraca.

On kaže da je izvođenje slobodnog udarca magični trenutak u kojem čitav stadion gleda u jednog igrača, ali da zapravo uživa u takvoj vrsti odgovornosti.

"To je magičan trenutak. Kompletan stadion gleda u vas i imate veliku odgovornost, ali upravo u tome najviše uživam. Kada uzmem loptu, koncentrišem se koliko je to moguće i nikada se ne bojim", kazao je veznjak Juventusa.

Nakon toga, on je rekao da uvijek gleda u golmana te da uživa u nadmudrivanju s njim prije udarca.

"Cijeli stadion skandira vaše ime i očekuje da zabijete gol kada loptu stavite blizu 16 metara i taj pritisak se uvijek ponavlja. Gledam u golmana i tražim njegovu poziciju, a od saigrača očekujem da stanu u živi zid i sakriju loptu. Volim te igrice s golmanima i nadmudrivanje prije udarca", završio je Pjanić.

Njegov Juventus u petak očekuje derbi meč protiv Napolija koji se nalazi na prvom mjestu Serije A, a bh. veznjak nedavno je izjavio da je Staroj dami cilj osvajanje Lige prvaka, dok se Scudetto uvijek nameće kao prioritet.