Nogomet
214

Pjanić: Nisam nikada bio član niti jedne stranke niti imam želju da to postanem

Klix.ba
Miralem Pjanić (Foto: EPA)
Miralem Pjanić (Foto: EPA)
Nakon što se oglasio Asmir Begović povodom, kako je rekao, zloupotrebe njegovog imena u predizbornoj kampanji u našoj zemlji, uradio je to i Miralem Pjanić, sjajni veznjak Zmajeva.

"Ja, kao i svi drugi reprezentativci Bosne i Hercegovine redovno pratim sva zbivanja u našoj zemlji, pa tako i predstojeće izbore. Međutim, ja ni u kom slučaju ne učestvujem u predizbornoj kampanji niti jedne bosanske stranke", napisao je Pjanić u saopštenju.

"U pojedinim medijima se izgleda koriste moje ime i prezime, kako bi se narodu prikazalo da ja simpatišem određenu političku struju ili stranku. To nije istina. Nisam nikada bio član niti jedne stranke, niti imam ikakvu ambiciju i želju da to postanem", dodao je veznjak Zmajeva.

"Zamolio bih pojedine medije i političke struje da nas izostave iz svojih spinova, jer pred nama je izuzetno važna utakmica protiv Belgije već u ponedeljak i jedino što želim u ovom trenutku jeste da se koncentrišem na taj susret, kako bih zajedno sa svojim saigračima u ponedeljak uvečer u Zenici mogao obradovati pobjedom naše navijače", stoji na kraju obraćanja Pjanića.