Juve opet prvak
100

Pjanić: Napoli je sam sebi kriv što nije prvi na tabeli, na terenu smo zaslužili trofej

Klix.ba
Miralem Pjanić (Foto: AFP)
Miralem Pjanić (Foto: AFP)
Reprezentativac BiH i veznjak Juventusa Miralem Pjanić rekao je da se u igrači Napolija sami krivi što na kraju nisu osvojili Scudetto i da je presudni meč bio onaj protiv Milana koji je završen bez pogodaka.

Juventus i Napoli čitavu sezonu vode bitku za titulu prvaka, Napolitanci su čak ostvarili pobjedu u Torinu, ali već u sljedećem kolu doživjeli su razočarenje i njihovi snovi o titulu prvaka završeni su dva kola prije kraja prvenstva.

Juventusu je potreban samo jedan bod da matematički osigura titulu, a prema riječima bh. veznjaka Miralema Pjanić, Napoli je sam kriv što nije došao do samog vrha.

"Da je Napoli savladao Milan, bio bi prvi na tabeli i ovisio bi sam o sebi. Ovako, krivi su sami sebi. Što se tiče Juventusa, najbitnije je da smo nastavili podizati trofeje jer smo ih na terenu zaslužili", poručio je bh. reprezentativac.

Juventus će u sljedećem kolu gostovati kod Rome na Olimpicu, a susret se igra u nedjelju s početkom u 20:45, a sedmu uzastopnu titulu prvaka proslavit će na posljednjem meču u sezoni koji igraju protiv Verone na Allianz stadionu.

U ovoj sezoni, Juventus je u 36 odigranih utakmica ostvario 29 pobjeda, imao je četiri remija i tri poraza, uz gol-razliku od 84 postignuta i 23 primljena pogotka.