Heroj Stare dame
16

Pjanić nakon gola za pobjedu: Juventus želi osvojiti sve i biti najbolji klub u Evropi

K. H.
Miralem Pjanić (Foto: EPA-EFE)
Miralem Pjanić (Foto: EPA-EFE)
Bh. veznjak Miralem Pjanić je protiv Brescije postigao prvi gol u novoj sezoni kojim je svom Juventusu donio važna tri boda, a nakon meča rekao je, između ostalog, da navijači trebaju imati strpljenja za ovu ekipu.
Pjanić je gol postigao u drugom poluvremenu za vodstvo Juventusa od 2:1, a to se na kraju ispostavilo i kao konačan rezultat te je Juventus nakon nepotpunog petog kola izbio na prvo mjesto Serije A.

Nakon meča Pjanić je rekao da Juventus mora biti još oštriji u napadu i da će to timu donijeti više golova.

"Šteta je što smo odmah na početku primili gol, ali smo bez obzira na to nastavili pokušavati igrati svoju igru. Mislim da smo apsolutno zasluženo osvojili tri boda, imali smo veći posjed lopte i mogli smo postići još nekoliko golova, ali na kraju je ipak bilo otvoreno do posljednje minute. Imali smo dobar protok lopte, ali ako želimo igrati još bolje, onda moramo biti još oštriji u napadu", rekao je Pjanić koji je dodao da se već vidi napredak u igri ekipe koju s klupe predvodi Maurizio Sarri.

Veznjak reprezentacije BiH rekao je da Juventus želi osvojiti sve ove sezone te da svi igrači teže ka tome da Stara dama bude najbolji tim u Evropi.

"Potrebno nam je strpljenje, smirenost i puno rada na treninzima, a mnogi od nas su već navikli na kritike jer su one prisutne svake godine, bez obzira na rezultate. Cilj nam je osvojiti sve u ovoj sezoni, radimo na tome da budemo najbolji tim u Evropi, ali ovo je tek početak", istakao je Pjanić.