Nogomet
60

Pjanić najbolji asistent Rome, Džeko treći

Klix.ba
Miralem Pjanić i Edin Džeko (Foto: EPA)
Miralem Pjanić i Edin Džeko (Foto: EPA)
Na zvaničnoj stranici AS Rome objavljena je lista najboljih asistenata kluba, a među njima su bh. reprezentativci Miralem Pjanić i Edin Džeko.

Legendarni nogometaš i kapiten Rome Francesco Totti u ovoj sezoni je odigrao samo 213 minuta, a upisao je jednu asistenciju i nalazi se na desetom mjestu. Francuz Lucas Digne je na terenu proveo 1.935 minuta, a za to vrijeme je uspio jednom asistirati za pogodak Vučice. To je dovoljno za deveto mjesto.

Talijanski nogometaš Alessandro Florenzi je ove sezone u dresu rome odigrao 1.870 minuta te je skupio dvije asistencije i nalazi se na osmom mjestu. Sedmi je Mohamed Salah, također ima dvije asistencije, ali je proveo manje vremena na terenu od Florenzija, tačno 1.708 minuta.

Iago Falque, španski napadač u ekipi Rome, našao se na šestom mjestu asistenata. On je upisao dvije asistencije u 1.049 odigranih minuta. Peti je Brazilac Douglas Maicon sa dvije asistencije u 738 minuta provedenih na terenu.

Četvrto mjesto pripalo je francuskom veznjaku Williamu Vainqueuru, koji je skupip dvije asistencije za 565 minuta u ekipi Rome ove sezone.

Na trećem mjestu po broju asistencija nalazi se kapiten reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko sa četiri asistencije. Dijamant je ove sezone za romu odigrao 1.614 minuta, a posljednje dvije asistencije je upisao protiv Palerma. Isti broj asistencija ima i Diego Perotti uključujući i asistencije dok je igrao za Genovu u prvom dijelu sezone. U prednosti je nad Džekom jer je manje igrao, 1.359 minuta.

Ubjedljivo najbolji asistent u ekipi Rome je bh. reprezentativac Miralem Pjanić, koji je upisao čak osam asistencija za 1.904 minute provedene u igri.