Otkrio detalje
112

Pjanić: Mogao sam igrati za Francusku, ali su presudili snovi o BiH

Klix.ba
Miralem Pjanić (Foto: EPA-EFE)
Miralem Pjanić (Foto: EPA-EFE)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić je u intervjuu za italijansku Gazzettu dello Sport otkrio kako je svojevremeno odbio poziv selektora Francuske.

"Mogao sam igrati za Francusku. Ako govorimo u sportskom smislu, to bi bio najbolji izbor za mene. Kada sam imao 18 godina, igrao sam za Lyon i njihov direktor me zvao. Francuska je bila zainteresovana za mene, ali sam im rekao da me zvala BiH malo prije toga. Moj san uvijek je bio nositi dres reprezentacije BiH. To je bila najkomplikovanija odluka, ali kada sam imao 17 godina, već sam odlučio šta ću napraviti. Igrao sam sa BiH na Svjetskom prvenstvu u Brazilu prije pet godina i to je bilo prvo veliko takmičenje u historiji. Ne mogu vam opisati kako sam se tada osjećao", rekao je Pjanić.

Naš veznjak se osvrnuo i na trenera koji ga je vodio ovih godina Massimiliana Allegrija koji će napustiti Juventus naljeto.

"Allegri je uvijek bio nevjerovatan u vođenju naše ekipe. Nije lako upravljati takvom grupom ljudi, ali on je to uspio i svaka mu čast na tome", poručio je Juventusov veznjak.

Podsjetimo, Pjanić će biti na raspolaganju selektoru Robertu Prosinečkom za meč Zmajeva protiv Italije koja se 11. juna u Torinu igra u okviru borbe za Evropsko prvenstvo nakon što je prihvaćena žalba Nogometnog saveza BiH.