Eurosport
0

Pjanić: "Lyon se ne boji nikoga"

Totalsport
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić
Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac u redovima Lyona Miralem Pjanić (19) kratko je najavio utakmicu 15. kola Le Championnata u kojoj njegov klub u nedjelju dočekuje Rennes.

U toj će utakmici Lyon pokušati prekinuti niz od četiri utakmice bez pobjede (u svim takmičenjima, tri remija i poraz, op.a.), a Pjanić misli da će u tome i uspjeti.

  • Rennes je kvalitetna ekipa s odličnim igračima i neće nam biti lako, ali igramo kod kuće i moramo nametnuti svoju igru i ne dopustiti im da uhvate samopoudzdanje. Ne bojimo se nikoga - rekao je bh. veznjak za francusko izdanje Eurosporta, te je tada komentarisao slabiji niz rezultata u zadnje vrijeme.

  • Uvijek je teško igrati prvenstvene utakmice nakon onih u Ligi prvaka i moramo naučiti kako ne gubiti bodove u njima. Uvijek ima rupa unutar jedne sezone, ali moramo ih znati zakrpiti.

Na pitanje novinara Eurosporta u kojem je pogledu napredovao po dolasku u Lyon (iz Metza 2008.), Pjanić je rekao:

  • Stekao sam mentalitet pobjeđivanja. Ovdje je normalno pobjeđivati i kraj je svijeta ako izgubite. Svakodnevno se na treninzima mora davati sve od sebe.

Nakon 13 odigranih kola u Le Championnatu Lyon je trećeplasirana momčad tabele s 25 bodova, bodom manje od vodećeg Auxerrea i i šest više od svog sljedećeg protivnika, desetoplasiranog Rennesa.