Nogomet
313

Pjanić: Kada mi je bilo 12 godina znao sam da ću igrati za BiH

Klix.ba
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić
Bosanskohercegovački reprezentativac u dresu talijanske Rome govorio je u intervjuu za Corriere dello Sport o novom ugovoru koji je potpisao sa rimskom ekipom, utrci za Scudetto naredne sezone, te svojim planovima u narednom periodu.

"Ostanak u Romi je bio laka odluka. Možda sam negdje drugo mogao zaraditi više novca. Ali želio sam da igram negdje gdje sam sretan. Volim ovaj klub i grad, rekao je Pjanić.

On je prije početka SP-a u Brazilu produžio ugovor sa Romom do 2018.godine.

"Novi ugovor sam potpisao jer vjerujem u projekat kluba, u ovaj tim i trenera", rekao je Pjanić.

Bh. reprezentativac napominje da klub ima velike ambicije u predstojećoj sezoni.

"Želimo osvojiti Scudetto. Da li je ovo najjača Roma koju sam vidio? Mislim da jeste. Dobili smo pojačanja koja će nas učiniti boljima", rekao je Pjanić.

On se osvrnuo i na sukobe u Gazi i civilne žrtve izraelskog bombardovanja ove regije.

"Nadam se da će se to uskoro okončati. U Bosni je isto tako došlo do sukoba bez nekog posebnog razloga. Imao sam jednu godinu kada sam napustio Bosnu, ali ja sam ponosan što sam Bosanac", rekao je Pjanić.

Istakao je da je tokom kvalifikacija za EP 2004. godine osjetio BiH svojom domovinom.

"Tada sam imao 12 ili 13 godina, ali sam znao da ću igrati za BiH. Išao sam da gledam utakmicu BiH protiv Danske. Putovali smo dvadeset sati, bilo je to nezaboravno iskustvo. Tada sam znao gdje je moje mjesto i gdje je moje srce", rekao je Pjanić.