CIES
113

Pjanić igra u životnoj formi: Detaljna analiza pokazuje da je bolji samo Ronaldo

N. K.
Pjanić u akciji (Foto: EPA-EFE)
Pjanić u akciji (Foto: EPA-EFE)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić ima nevjerovatno dobar start sezone u dresu Juventusa, a tome u prilog ide i podatak da se na CIES-ovoj listi najboljih igrača nalazi na drugom mjestu odmah iza Cristiana Ronalda.

Pjanićeve partije svrstale su ga u red najboljih u Evropi po igrama u domaćim prvenstvima po analizi Instituta za naučna istraživanja u sportu (CIES), a bh. veznjak kaže kako je to zbog trenera Maurizija Sarrija zbog kojeg se "zabavljaju" na treninzima.

Naime, CIES je osmislio jedinstven pristup za ocjenjivanje igrača iz meča u meč, uzimajući u obzir proizvodnju i efikasnost kako ekipnu tako i individualnu.

Procenat dosadašnjih igra Ronalda u Seriji A je ocjenjena sa 98.3 od mogućih 100, dok reprezentativac Bosne i Hercegovine trenutno ima prosječnu ocjenu od 96.

Iako bi ljubitelji statistike možda rekli kako Pjanić i nije u tako dobroj formi budući da je postigao svega tri pogotka i podijelio dvije asistencije, ali dublja statistika te kritičari u Italiji puni su hvalospjeva na račun našeg veznjaka.

Priliku za potvrdu dobre forme Pjanić će imati već danas kada Juventus u okviru 9. kola gostuje Lecceu.