Nogomet
162

Pjanić i Roma će na proljeće ugostiti dječake iz Škole fudbala Valter

Anadolija
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Dječaci iz Škole fudbala (ŠK) Valter iz Sarajeva na proljeće 2015. godine bit će gosti vršnjaka iz slavne italijanske Rome, potvrdio je Adis Junuzović, direktor ŠK Valter.

"Posjetu i utakmicu sa Romom ugovorili smo preko reprezentativca Bosne i Hercegovine i prvotimca Rome Miralema Pjanića. On je veliki prijatelj našeg sportskog kolektiva i prije svega izvanredan čovjek, te smo posebno ponosni što će Pjanić biti domaćin ŠK Valter u Rimu u proljeće naredne godine", istakao je Junuzović.

Škola fudbala Valter, jedna je od uspješnijih na prostorima Bosne i Hercegovine, o čemu svjedoče i brojne posjete ovom sportskom kolektivu najboljih fudbalera BiH, poput Edina Džeke, Emira Spahića, Sejada Salihovića, kao i Pjanića u više navrata.

"Valterovci" su nedavno ostvarili saradnju i sa Sturmom iz Graza, gdje im je domaćin bio prvotimac ovog austrijskog kluba Anel Hadžić, također reprezentativac BiH.  

"To su odlične stvari. Kroz međunarodne susrete i utakmice naša djeca stječu velika igračka iskustva, ali se i druže s vršnjacima iz drugih evropskih zemalja i upoznaju nove prijatelje. I nakon Rima nastavit ćemo sa saradnjom sa klubovima i izvan BiH. Vođeni stručnjacima i predanim radom uvjeren sam da će najbolji od najboljih dječaka iz ŠK Valter u narednim godinama biti dostojni nasljednici fudbalskih velemajstora iz BiH, Džeke, Pjanića i drugih", kazao je Junuzović.