Nogomet
7

Pjanić i Begović u timovima kola u Seriji A i Premiershipu

Klix.ba
Miralem Pjanić (Foto: AFP)
Miralem Pjanić (Foto: AFP)
Miralem Pjanić i Asmir Begović, bh. reprezentativni dvojac, našli su se među 11 najboljih igrača proteklih kola u Seriji A, odnosno Premiershipu.

Čuvar mreže Stoke Cityja pružio je odličnu partiju na stadionu Britannia u utakmici protiv West Bromwicha, koja je završena bez golova.

U timu kola Premiershipa nalaze se i odbrambeni igrači Billy Jones (West Brom.), Chico Flores (Swansea City) i Dejan Lovren (Southampton).

Arsenal je na svom stadionu pobijedio Norwich, a u toj utakmici briljirali su Mesut Ozil i Aaron Ramsey, koji su se također našli u timu kola.

Uu dvojac Topnika su i Eden Hazard (Chelsea), Andros Townsend (Tottenham) te Yohan Cabaye (Newcastle).

U napadu su saigrač Edina Džeke Sergio Aguero i Liverpoolov Luis Suarez, koji je upisao dvije asistencije u remiju Liverpoola i Newcastlea.

Što se Serije A tiče, u timu kola našao se Miralem Pjanić zahvaljujući odličnoj partiji protiv Napolija i golovima kojima je Vučica savladala goste iz Napulja.

Uz njega su još dvojica igrača Rome, Maicon i Mehdi Benatia. Odbranu još čini Giovanni Marchese iz Genoe.

Giovanni Marchese te španski dvojac Joaquin i Borja Valero iz Fiorentine također su našli svoje mjesto u timu Serije A. Tu je i veznjak Atalante Luca Cigarini. U napadu idealnog tima Serije A su Giuseppe Rossi, Alberto Gilardino i Rodrigo Palacio.