Vesela ekipa
327

Pjanić euforično slavio nakon osvajanja Kupa Italije, Mandžukić u svom elementu

Piše: N. K.
Miralem Pjanić (Foto: Instagram)
Miralem Pjanić (Foto: Instagram)
Nogometaši Juventusa četvrtu godinu zaredom osvojili su naslov pobjednika Kupa Italije zahvaljujući sinoćnjoj uvjerljivoj 4:0 pobjedi u finalu protiv Milana u Rimu.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić bio je posebno raspoložen na utakmici i jedan je od najzaslužnijih za trijumf Stare dame.

Pjanić je prvo u 56. minuti izveo korner nakon kojeg je Benatia doveo Juventus u vodstvo, a u 76. minuti izveo je još jedan udarac iz ugla s desne strane, kada je Kalinić loše reagirao na prvoj stativi i glavom prebacio Donnarummu za konačnih 4:0.

Bh. veznjak je trenutke slavlja iz svlačionice podijelio na Instagramu profilu, a ogrnut zastavom naše države zajedno sa svojim saigračima pozdravljao je Bosnu i Hercegovinu.

Zanimljivu ulogu odigrao je i hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić, koji je bio nešto manje euforičan u odnosu na ostatak ekipe.

Podsjetimo, Juventus je dva kola prije kraja prvenstva vodeći na tabeli Serije A sa šest bodova više od drugog Napolija te mu za četvrtu uzastopnu dvostruku krunu i sedmi uzastopni naslov prvaka Italije nedostaje još samo jedan bod.