Nisu mu oprostili
2

Pjanić dobio rođendanske čestitke od svih bivših klubova osim Rome

H. H.
Miralem Pjanić je u svim klubovima ostavio veliki trag (Foto: Twitter)
Miralem Pjanić je u svim klubovima ostavio veliki trag (Foto: Twitter)
Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić danas proslavlja 31. rođendan, a u mnoštvu čestitki izdvajaju se one koje su stigle iz klubova za koje je nastupao. Ipak, samo italijanska Roma nije uputila čestitku našem veznjaku.

Razlog za to je ipak više nego jasan, jer Rimljani nikad nisu oprostili Pjaniću prelazak u Juventus. Ogromno rivalstvo između dva kluba traje decenijama, a pogotovo je izraženo od strane rimskog kluba, među čijem navijačima vlada otvorena mržnja prema Juventusu.

Pamti se 2005. godina kada je bivši trener Rome Fabio Capello otišao u Juventus, zajedno s nogometašima Jonathanom Zebinom i Emersonom, a kada su se s novim timom vratili na Olimpico, zvanični spiker uopće nije izgovorio njihova imena kada je čitao sastav kluba iz Torina.

Juve je omrežen među pristalicama Rome, pa iako je Pjanić ostavio dubok trag tokom pet sezona u Rimu, sasvim je očekivano da u klubu čestitkom ne žele prkositi navijačima.

Ipak, Mire je dobio najljepše želje od svih ostalih bivših klubova, te naravno od Barcelone za koju sada nastupa.

Metz, u kojem je Pjanić počeo profesionalnu karijeru, čestitao mu je rođendan na društvenim mrežama prisjetivši se njegovog prvog gola u francuskoj Ligi 1 kada je imao samo 17 godina.

Lyon je čestitao rođendan "briljantom Bosnacu" uz video snimak nekih njegovih najboljih golova, dok je Juve podsjetio da je Pjanić za četiri sezone osvojio četiri Scudetta i ukupno sedam trofeja.

Barcelona je našem igraču poželjela sve najbolje uz prigodnu fotografiju.