Bijeg iz Barcelone
116

Pjanić dobio ponudu bivšeg kluba, bio bi treća velika zvijezda koja se vratila u tim

K. H.
Miralem Pjanić (Foto: EPA-EFE)
Miralem Pjanić (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Lyona ponudila je Miralemu Pjaniću šansu da se vrati u klub i pokušat će u narednim danima završiti ovaj transfer.

Pjanić se prije dva dana pojavio na početku priprema Barcelone za novu sezonu, a koje su startale ljekarskim pregledima, da bi potom s timom odradio nekoliko treninga i prvi put je sarađivao s trenerom Xavijem.

Ipak, novinar Gerard Romero tvrdi da su male šanse za ostanak Pjanića u Barceloni i da mu je sada "šansu za spas" pružio Lyon koji će u narednim danima pokušati završiti ovaj posao i vratiti bh. veznjaka u svoj tim.

Pjanić je za Barcelonu potpisao u septembru 2020., a ugovor s Kataloncima mu je važeći do 2024. godine i jasno je da će francuski tim, ukoliko zaista želi našeg igrača, biti prinuđen da plati određeno obeštećenje španskom velikanu.

Što se tiče Lyona, oni su ovog ljeta već vratili dva bivša igrača - Alexandrea Lacazettea i Corentina Tolissoa, obojicu nakon što im istekli ugovori s Arsenalom, odnosno Bayernom.

Pjanićeva plata na godišnjem nivou iznosi 7,5 miliona eura i jasno je da bi i u tom kontekstu naš igrač morao pristati na znatno manja primanja.

Naš igrač je karijeru počeo u redovima Metza, a potom je 2008. godine prešao u Lyon u kojem je igrao do 2011. godine. Nakon toga je pet sezona proveo u redovima Rome, a 2016. godine prešao je u Juventus, iz kojeg je otišao u Barcelonu.