Sretan nakon trijumfa
1.4k

Pjanić: Čestitam sve i jednom saigraču, apsolutno smo zaslužili ovu pobjedu

K. H.
Miralem Pjanić (Foto: H. M./Klix.ba)
Miralem Pjanić (Foto: H. M./Klix.ba)
Bh. reprezentativac Miralem Pjanić nakon utakmice protiv Finske u kojoj smo slavili rezultatom 4:1 je pohvalio sve saigrače te je rekao da smo sasvim zasluženo osvojili tri boda u meču 7. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pjanić je prije svega pohvalio sve saigrače, rekao je da su svi pokazali želju i kvalitet, a dodao je da žali zbog činjenice da u prvom meču protiv Finske zbog crvenog kartona nije imao pravo nastupa.

"Drago mi je jer su momci igrali odlično, svi do jednog koji su počeli i koji su ušli na teren. Zaslužili smo ovu pobjedu i mislim da smo od početka bili bolja reprezentacija. Vidjelo se da želimo pobjedu jer nas samo to drži u kvalifikacijama, a realno, vidio sam i u prvoj utakmici protiv Finske da smo bolji i žao mi je što nisam igrao u tom meču. Idemo u Grčku uzeti tri boda", kazao je Pjanić.

Pjanić je rekao da je najvažnije iz ovakve utakmice da smo osvojili tri boda, a još jednom je pohvalio sve saigrače i prepisao im je veliku zaslugu za pobjedu.

"Svi momci su odlično odigrali, oni svi imaju veliku zaslugu za ovu pobjedu. Meni je drago zbog njih, ova reprezentacija ih treba i večeras su pokazali da se na njih može računati. Bio sam tri-četiri dana bolestan, imao sam strah od ove utakmice, ali sam zadovoljan i sretan zbog pogotka. Kod slobodnog udarca je malo nedostajalo, ali najvažnije je da smo osvojili tri boda i sam jako sretan zbog pobjede", istakao je Pjanić.

Naredni meč Zmajevi igraju protiv Grčke u Atini, a taj susret je na rasporedu u utorak.