Nekada su sarađivali
60

Pjanić brani Allegrija: Ne možete udovoljiti svima, on radi dobar posao

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trener Juventusa Massimiliano Allegi često je na udaru navijača Stare dame otkako se vratio u klub 2021. godine, ponajviše zbog defanzivnog stila igre, no u njegovu odbranu stao je bivši igrač tima iz Torina, bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Uprkos kritikama, Juventus igra dobro ove sezone te zaostaje dva boda za liderom na tabeli Interom uoči međusobnog duela ova dva kluba. Juve je trebao završiti u top 4 tima prošle sezone, no dobio je kaznu koja je podrazumijevala oduzimanje bodova.

Govoreći za TMW, Pjanić je branio Allegrija i njegov rad ističući da je izuzetno važan za klub.

"Ne možete ugoditi svima, kritike uvijek dolaze od više - manje istih ljudi, no one ne utječu na njega. Oni koji rade u nogometu znaju da Allegri radi dobar posao, nije slučajnost što ga traže najveći klubovi svijeta poput Real Madrida. On vrlo dobro zna šta ima na raspolaganju te na osnovu toga igra i donosi rezultate. On će nastaviti tako igrati i donositi rezultate, to je sigurno. Čak i prošle godine, kad se dogodilo mnogo toga i ključni igrači gotovo da nisu bili na raspolaganju, ušao je utrku za top četiri tima. Ove godine će se boriti za Scudetto do samog kraja, ne sumnjam u to jer ga poznajem. S njim imate sigurnost", izjavio je Pjanić.

Bh. reprezentativac je tri godine sarađivao s Allegrijem te je bio izuzetno važan igrač ekipe koja je dominirala. Upisao je 178 nastupa i pomogao Juventusu da osvoji četiri Scudetta i dva Kupa Italije.