Zadovoljan igrom
51

Pjanić: BiH mi puno znači, nadam se da ću u budućnosti još dati bh. nogometu

Piše: K. H.
Miralem Pjanić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Miralem Pjanić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Veznjak Juventusa i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić kazao je na konferenciji za medije pred meč protiv Bugarske da se nada kako će u budućnosti još više pružiti u dresu Zmajeva i da mu BiH i ovdašnji narod mnogo znače.

Pjanić je kazao da je s reprezentacijom imao puno lijepih trenutaka kao što je odlazak u Brazil i da će u budućnosti pokušati još više da doprinese bh. nogometu.

"Prošlo je deset godina, odigrao sam puno utakmica i mislim da sam poslije Edina igrač s najviše utakmica u dresu reprezentacije. Bosna mi mnogo znači, imao sam priliku da odvedem moju BiH na jedno veliko takmičenje, što je uvijek bio moj san i nadam se da će u budućnosti biti još više mogućnosti da ohrabrimo naš narod. Bilo je puno dobrih trenutaka, kao što je odlazak u Brazil, ali isto tako je bilo i utakmica u kojima smo mogli odigrati bolje. Zadovoljan sam onim što sam pružio svojoj reprezentaciji i nadam se da ću još puno više dati bh. nogometu", kazao je Pjanić.

Što se tiče utakmice protiv Bugarske, Pjanić je rekao da rezultat nije u prvom planu, već da igrači shvate šta selektor Prosinečki želi od njih.

"Nije bitan rezultat jer ne igramo za bodove, a ovo je prvi put da se vidimo sa selektorom. Najbitnije je da svi znamo šta selektor želi od nas, na koji način ćemo igrati i da svi igrači razumiju šta on želi od nas. Mi kada izađemo na teren želimo doći do pobjede, ali bitnije je da se upoznamo, odradimo dobre treninge i kada dođu bitnije utakmice, tada će pobjeda biti puno važnija", završio je Pjanić.

Susret između Bugarske i Bosne i Hercegovine igra se u petak s početkom u 18 sati.