Bh. vezista zainteresovan
36

Pjanić bi mogao zaigrati u klubu kojeg je odbio prije 13 godina, privlači ga veliki projekt

D. P.
Pjanić bi mogao ponovo u Francusku (Foto: Twitter)
Pjanić bi mogao ponovo u Francusku (Foto: Twitter)
Francuski prvoligaš OGC Nice stvara veliki projekt, a jedna od glavnih "meta" do kraja prijelaznog roka je bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić.

Turbulentan period je iza Miralema Pjanića. Trener Barcelone Xavi Hernandez odlučio ga je zadržati u klubu, ali i eventualno prodati ukoliko do kraja prijelaznog roka stigne adekvatna ponuda.

A to bi mogla biti ponuda ambicioznog francuskog prvoligaša Nice. Ovaj klub prije dvije godine preuzeo je najbogatiji Britanac Jim Ratcliff i korak po korak stvara se projekt koji bi mogao stati na put Paris Saint Germainu u godinama koje dolaze.

Još uvijek nije stigla zvanična ponuda na adresu Barcelone, ali francuski novinar Santi Aouna tvrdi da je pitanje vremena kada će ona stići. Aouna tvrdi da su obje strane zainteresovane za transfer te da projekt Nice privlači Pjanića da promijeni sredinu.

Jedini problem mogla bi biti plata Pjanića koji ne može od Nice dobiti 6,5 miliona eura koliko zarađuje u Barceloni. Ipak, imao bi zagarantovano mjesto startera i vratio bi se u Francusku nakon dugogodišnjeg odsustva tako da bi mogao pristati i na manju platu.

Ono što je zanimljivo, jeste da je Pjanić odbio prelazak u Niceu 2009. godine. Tada, dok je bio član Lyona, imao je ponudu da pređe na posudbu u Niceu, ali je to odbio što je bio dobar potez pošto je iz godine u godinu bilježio veliki napredak i svojevremeno bio jedan od najboljih vezista svijeta.

Istovremeno, Pjanić bi u nedjelju trebao biti u početnom sastavu Barcelone protiv Real Sociedada nakon što je Sergio Busquets dobio crveni karton. To bi za bh. vezistu bio prvi start u dresu katalonskog kluba nakon godinu i po.