La Vanguardia
0

Pjanić bi mogao nadmašiti Riberyja

Totalsport
Španjolski dnevni list La Vanguardia donosi veliku priču o mladom veznjaku Lyona i bh. reprezentacije, 19-godišnjem Miralemu Pjaniću.

"Ulazak miliona i moćnih predsjednika u mnoge evropske nogometne klubove zaslijepio nas je u potrazi za mladim talentima. Čini se kao da igrač čija je tržišna cijena manja od 50 ili 60 miliona eura ne zavrjeđuje igrati u najjačim evropskim ligama. Ukratko, Barcelona i Real Madrid željeli su u svoje redove dovesti Francka Riberyja procijenjenog na 80-ak miliona eura. Oba su se kluba povukla iz transfera, no zanimljivo je da nikoga na toj poziciji nisu doveli", piše La Vanguardia, te nastavlja:

"Godinu prije toga oba su kluba pratila 18-godišnjaka koji je u dresu Metza radio sjajne stvari, a čija se cijena vrtjela oko osam miliona eura. Ime mu je Miralem Pjanić."

"Na kraju je završio u Lyonu koji nije želio propustiti priliku dovesti ga, a sada svi čupamo kosu i gledamo što će se dogoditi sutra. Jer Pjanić je već ostavio traga u Francuskoj u kojoj igra cijelu karijeru. Vješt je, tehnički potkovan, brz i povrh svega talentiran. Svojim potezima podsjeća na Riberyja, a uopće nema sumnje da bi ga mogao i nadmašiti", piše, između ostaloga, tiražni španski dnevnik podsjećajući na pogrešnu procjenu španskih nogometnih perjanica.