Transfer na pomolu
76

Pjanić bi mogao biti Barcelonin ključ za dovođenje Senegalca koji je impresionirao Xavija

N. K.
Miralem Pjanić (Foto: Twitter)
Miralem Pjanić (Foto: Twitter)
Barcelona predstojećeg ljeta planira dovesti Napolijevog Kalidoua Koulibalyja kako bi pojačala odbranu budući da žele dovesti još jednog vrhunskog štopera.

Barca je iznijela prijedloge za De Ligta (Juventus) i Koundea (Sevilla), ali oba bi ugovora bila preskupa za Katalonce u ovoj fazi njihovog finansijsog oporavka.

Koulibaly je pristupačniji, želi doći i mogao bi biti još jeftiniji ako se u operaciju uključi bh. reprezentativac Miralem Pjanić, igrač kojeg Napoli želi. Pregovori će se otvoriti naredne sedmice.

Barca je pitala za transfer nakon susreta ekipa u Evropskoj ligi. Treneraski stručni štab je bio impresioniran njime i smatraju da njegov profil odgovara onome što im nedostaje.

Dogovor je moguć jer mu ugovor ističe 2023. i ne želi ga produžiti. Napoli ga nerado prodaje, ali bi mogao biti prisiljen poslušati ponude od oko 35 miliona eura s obzirom na situaciju.

U međuvremenu, Barcelona zna za Napolijev interes za Pjanića. Bh. veznjaka italijanska ekipa traži na posudbu.

Barca bi im bila spreman dati Pjanića ako bi to smanjilo cijenu Koulibalyja. Ključ za operaciju je činjenica da je obojici menadžer Fali Ramadani.

Sljedeća sedmica mogla bi biti ključna jer se Ramadani planira sastati s predsjednikom Napolija Aureliom de Laurentiisom u Rimu.