Serie A
20

VIDEO / Pjanić asistirao pa "pocrvenio" u porazu Rome, hat-trick Cavanija

Piše: J. H.
Edinson Cavani i Gokhan Inler slave gol (Foto: AFP)
Edinson Cavani i Gokhan Inler slave gol (Foto: AFP)
U okviru 19. kola italijanske Serie A, Roma je večeras gostovala kod Napolija gdje su pretrpjeli poraz od 4:1.

Vučica večeras nije imala recept kako zaustaviti magičnog Edinsona Cavanija koji je sa svoja tri gola presudio gostujućoj ekipi.

Urugvajac je prvi put zatresao mrežu Rimljana već u četvrtoj minuti na odličnu asistenciju Gorana Pandeva. Za Cavanija ovo je bio 14 gol u 16 utakmica koliko je odigrao ove sezone u elitnom razredu italijanskog nogometa. Kad god su poveli na stadionu Sao Paolo, izabranici Waltera Mazzarrija odnosili su cijeli plijen.

Pet minuta kasnije, reprezentativac BiH Miralem Pjanić mogao je Romi donijeti izjednačenje, ali je njegov šut završio iznad gola.

Do kraja prvog poluvremena, šanse su se smjenjivale na obje strane. U ekipi Zdeneka Zemana golu Napolija prijetili su Federico Balzaretti, Francesco Totti, Michael Bradley i Mattia Destro. Nekoliko minuta prije odlaska na odmor, Pjanić je ponovo pokušao matirati De Sanctisa, ali je i ovaj put bio neprecizan.

Samo tri minute u drugom poluvremenu bilo je potrebno Cavaniju za drugi gol, ovaj put još ljepši. Nekako je lopta došla do Urugvajca na oko jedanaest metara odakle je uspio lobovati golmana Rome.

Svoj hat-trick, Cavani je upisao u 70. minuti kada ponovo na asistenciju Pandeva matira Goicoecheu. Tri minute kasnije, Pablo Osvaldo ublažio je poraz Rimljana na asistenciju našeg reprezentativca.

Međutim, nedugo nakon što je asistirao, Pjanić je zaradio i svoj drugi žuti karton u večerašnjoj utakmici te mu je sudija Paolo Tagliavento pokazao put u svlačionicu.

Do kraja utakmice, potop gostujuće ekipe dovršio je Christian Maggio svojim golom u 90. minuti.

Serie A, 19. kolo:

Napoli - Roma 4:1 (Cavani 4, 48, 70, Osvaldo 73, Maggio 90)