Bundesliga
13

Pjaca donio pobjedu Schalkeu, Kostić tragičar HSV-a

Piše: K. H.
Schalke - Hertha
U terminu od 15:30 odigrano je pet susreta njemačke Bundeslige, a važnu pobjedu upisala je ekipa Schalkea.

Rudari su na Veltins Areni u Gelsenkirchenu savladao Hertu minimalnim rezultatom 1:0. Ključni trenutak na meču desio se u 37. minuti kada se u kaznenom prostoru berlinske ekipe najbolje snalazi Pjaca koji postiže drugi pogodak u ovoj sezoni.

U redovima gostiju, na teren se vratio bh. nogometaš Vedad Ibišević koji je zbog povrede nosa propustio remi protiv Bayerna u prošlom kolu.

HSV je na svom terenu remizirao sa Mainzom, a konačni rezultat na kraju je glasio 0:0. Najbolju priliku na meču imao je igrač domaćih Filip Kostić koji je u 62. minuti promašio udarac s bijele tačke. Sead Salihović je čitav meč pregledao s klupe za rezrervne igrače.

Bayer iz Leverkusena slavio je na gostovanju kod Wolfsbruga, a pogotke u pobjedi Apotekara postigli su Alario i Brandt. Jedini gol za domaće postigao je Mehmedi.

Hoffenheim je golovima Kramarića i Gnabryja slavio na gostovanju kod Augsburga, a važnu domaću pobjedu upisala je i ekipa Eintrachta iz Frankfurta koja je na domaćem terenu savladala Hannover rezultatom 1:0. Jedini pogodak za ekipu koju s klupe predvodi Niko Kovač postigao je da Costa u 39. minuti.

Tabela: