Veliki povratak
51

Pitate se gdje je nestao Kaka? Aktivirao se i uči zanat u klubu kojeg je "uništio"

D. P.
Kaka je protiv Uniteda postigao jedan od najljepših golova u Ligi prvaka (Foto: Screenshot)
Kaka je protiv Uniteda postigao jedan od najljepših golova u Ligi prvaka (Foto: Screenshot)
Legendarni brazilski nogometaš Kaka godinama je van nogometa, ali je konačno došlo vrijeme da se i to promijeni pošto se aktivirao.

Kaka je dominirao evropskim nogometom u dresu Milana gdje je došao i do Zlatne lopte. Na vrhuncu karijere bio je najbolji nogometaš svijeta, ali nakon okončanja karijere potpuno se povukao iz svijeta nogometa.

Nakon okončanja karijere posvetio se školovanju i završio fakultet sportskog menadžmenta. Taođer, posvetio se i organizaciji humanitarnih akcija širom Brazila i Sjedinjenih Američkih Država gdje je jedno vrijeme bio nastanjen.

Osam godina nakon što je ostavio kopačke i završio bogatu karijeru, Kaka se konačno vratio u nogomet.

Brazilac je nekoliko dana boravio u Manchester Unitedu gdje je učio "zanat" za trenera. Mediji su se čudili kad su ga vidjeli u službenim prostorijama Crvenih đavola tokom utakmice protiv Arsenala (3:1), a onda je nekoliko dana proveo u trening-centru Carrington.

Iz kluba su saopćili da Kaka boravi na UEFA-inom programu obuke za trenera. Zajedno s njim boravio je i nekadašnji reprezentativni saigrač Julio Cesar.

Zanimljivo, sudbina je Kaku spojila s klubom kojeg je doslovno razbio u pohodu na titulu u Ligi prvaka 2007. godine. Tada je u dvije utakmice kao 25-godišnjak u dresu Milana zablistao u izbacivanju Manchester Uniteda ukupnim rezultatom 5:3 u dvije utakmice.

Na Old Traffordu je kreirao i jedan od najljepših poteza ikada u Ligi prvaka pošto je pogodio nakon što je driblingom na zemlju poslao Gabriela Heinzea i Patricea Evru.