Euro
27

Pirlo: Nijemci nas se plaše!

Totalsport
Andrea Pirlo protiv golmana Joea Harta (Foto: Arhiv/AFP)
Andrea Pirlo protiv golmana Joea Harta (Foto: Arhiv/AFP)
Andrea Pirlo, ahritekt igra talijanske reprezentacije na Evropskom prvenstvu, najavio je polufinalni ogled u četvrtak protiv Njemačke, ali i prokomentirao svoju "Panenku" četvrtfinalu protiv Engleske.

"Njemačka nas se plaši! Znaju oni dobro da im možemo kreirati probleme. U našoj momčadi je ista strast kao i 2006. godine kada smo bili prvaci svijeta. Trenutno smo na istoj razini kao Španija", nizao je Pirlo komplimente svojoj selekciji.

"Njemačka je vrlo jaka ekipa u svim linijama, dokazala je to i svojim rezullatima na ovom prvenstvu. Očekujem krasnu utakmicu. Nijemci su snažni, ali znamo da ih možemo pobijediti. Proučavali smo ih, a to ćemo činiti i dalje do utakmice", dodao je Juventusov 33-godišnji igrač.

Protiv Engleske u četvrtfinalu je Italija bila znatno bolja u svih 120 minuta igre, ali je nakon 0-0 prolaz izborila tek boljim izvođenjem kaznenih udaraca. Kada su "Azzurri" bili u zaostatku, Pirlo je pokazao veliku hladnokrvnost, te se odlučio za "Panenku".

"Nisam to vježbao na treninzima. Došlo mi je onako, prirodno, prije izvođenja. Vidio sam da je njihov golman Hart pun sebe, pa sam ga želio malo zbaciti s konja. Nisam razmišljao o tome kako ću se osjećati ako ne zabijem, nikada o tome ne razmišljam".

Na upit što momčad može popraviti u odnosu na ogled s Njemačkom, jednostavno je odgovorio:

"Možemo zabiti gol. Za razliku od Engleza, Njemačka je ekipa koja igra nogomet".

Talijanski selektor Cesare Prandelli smatra da je Pirlo svojim igrama u klubu i reprezentaciji zaslužio osvojiti Zlatnu loptu France Footballa i FIFA-e.

"Tu su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, momci koji zabijaju po 60 golova svaki u sezoni. Oni su iznad ostalih. Dok je njih dvojice, za mene je to nemoguća misija", skromno je zaključio veliki playmaker Andrea Pirlo.