Užasna sezona Stare dame
7

Pirlo ne želi dati ostavku u Juventusu: Nastavit ću raditi što je duže moguće

H. H.
Juventus je petoplasirani sa 69 bodova i ima male šanse da se plasira u Ligu prvaka (Foto: EPA-EFE)
Juventus je petoplasirani sa 69 bodova i ima male šanse da se plasira u Ligu prvaka (Foto: EPA-EFE)
Trener Juventusa Andrea Pirlo izjavio je da ne razmišlja o ostavci nakon što je torinski tim doživio težak poraz na svom terenu od Milana 3:0 i tako je znatno smanjio šanse da se domogne plasmana u Ligu prvaka.

Pirlo je kazao kako se ekipa dobro spremala za meč, ali da su detalji odredili tok susreta.

"Dobro smo trenirali, s pravim mentalitetom, uvjereni da imamo sjajnu utakmicu pred nama. Nažalost, nije bilo tako. Detalji su usmjerili tok meča. Mnoge stvari nisu dobro prošle i nisu uspjele. Moram pregledati utakmicu i razgovarati o tome s momcima", kazao je Pirlo za Sky Sport.

Upitan o eventualnoj ostavci, trener Juventusa bio je vrlo kategoričan.

"Ostavka? Ne, nastavit ću sa svojim poslom. Mislim da mogu bolje i da zajedno s ekipom prebrodim težak period. Nastavit ću raditi svoj posao što je duže moguće", kazao je Pirlo.

Juventus je sada petoplasirani sa 69 bodova i tri kola prije kraja u veoma je teškoj situaciji kada je u pitanju borba za Ligu prvaka. Atalanta i Milan imaju tri boda više od Stare dame, dok je ispred i Napoli sa 70 bodova.

Da stvar bude gora, Juve ima i teži raspored od rivala. Očekuje ih gostovanje Sassuolu u srijedu, zatim derbi s Interom u Torinu u subotu, te gostovanje Bologni u posljednjem kolu.

Otežavajuća okolnost je i što sva tri konkurenta imaju bolji međusobni skor od Juventusa, te bi u slučaju istog broja bodova s nekom od tih ekipa, Stara dama ostala bez Lige prvaka.