Osvojio dva trofeja
0

Pirlo nakon otkaza u Juventusu: Ispunio sam očekivanja, ali nisam se nadao ovakvom kraju

K. H.
Andrea Pirlo (Foto: EPA-EFE)
Andrea Pirlo (Foto: EPA-EFE)
Sada već bivši trener Juventusa Andrea Pirlo oglasio se nakon što su mu čelnici Stare dame uručili otkaz rekavši kako je on ispunio postavljene ciljeve te da je ova avantura završila na način na koji on nije očekivao.
Pirlo kaže da je ova sezona bila komplikovana i čudna u isto vrijeme te da nije razmišljao o rizicima koji su bili očiti.

Na kraju, kaže da je preovladalo poštovanje prema Juventusu i želja da vodi jedan klub na najvećoj mogućoj razini.

"Moja prva sezona u ulozi trenera je završena. Bila je ovo veoma komplikovana i čudna sezona u isto vrijeme. Kada me Juventus kontaktirao, nisam razmišljao o rizicima iako su bili prilično očiti, prevladalo je poštovanje prema ovom klubu i moja želja da vodim nekoga na najvišoj razini", rekao je Pirlo i nastavio:

"Da se mogu vratiti u prošlost, isto bih napravio unatoč svim preprekama s kojima sam se suočio i unatoč teškoj situaciji zbog oje nisam mogao slijediti svoj stil igre. Međutim, ostvario sam postavljene ciljeve. Ovo je avantura koja je završila na način koji nisam očekivao."

Pirlo je Juventus vodio na 52 utakmice, ostvario je 34 pobjede uz osam poraza. Osvojio je Kup Italije i Superkup. Njega će na klupi Juventusa zamijeniti Massimiliano Allegri.