Ushićenje nakon pobjede
0

Pirlo: Igrat ćemo kao Španija

Totalsport
Andrea Pirlo (Foto: AFP)
Andrea Pirlo (Foto: AFP)
Andrea Pirlo, iskusni talijanski nogometni reprezentativac koji je odlučio Milanov dres zamijeniti Juventusovim, tvrdi da je baš uživao u domaćoj pobjedi svoje reprezentacije nad Estonijom 3-0 u kvalifikacijskoj C skupini za Euro.

Italija je ovom pobjedom napravila novi korak ka plasmanu na Evopsko prvenstvo, jer je vodeća u grupi sa 16 bodova iz šest utakmica, dok druga Slovenija ima pet bodova manje i utakmicu više.

Pogotke za Italiju u ogldu protiv Estonije postigli su Rossi u 21, Cassano u 39. i Pazzini u 68. minuti.

"Bila je to važna utakmica u kojoj smo se dobro zabavljali na terenu, držali smo loptu u svom posjedu najvećim dijelom i nismo se previše umorili. Lijepo je završiti sezonu ovakvom pobjedom i napraviti korak bliže Evropskom prvenstvu", izjavio je Pirlo, koji je odigrao svih 90 minuta.

Talijanski selektor Cesare Prandelli krenuo je u utakmicu sa sustavom 4-3-1-2, bez klasičnog centarfora, a Giampalo Pazzini ušao je u igru tek u nastavku.

"Imamo u sastavu puno kvalitetnih veznih igrača koji mogu mijenjati pozicije na terenu. To je novi stil igre koji zagovaramo i u njemu uživamo. Naš selektor ima puno opcija koje može odabrati. Spremni smo za puno toga. Selektor nam je u ovih godinu dana usadio pozitivan mentalitet i doista želimo i dalje igrati nogomet u kojem će navijači uživati", kaže Pirlo.

"Prihvatili smo sličan stil igre kakav zagovara i Španija. Dakako, trebat će nam još vremena da ga razvijemo i usavršimo. Nadamo se da ćemo se malo približiti Špancima sljedeće sezone na Evropskom prvenstvu, da ćemo im doći korak bliže", optimistički je zaključio Pirlo.