Izbori 2021. godine
101

Piqueov plan ako postane predsjednik Barcelone: Puyol tehnički direktor, Xavi i Iniesta treneri

Klix.ba
Gerard Pique (Foto: AFP)
Gerard Pique (Foto: AFP)
Španski Mundo Deportivo objavio je da će Gerard Pique otići u prijevremenu penziju 2021. godine te da će se nakon toga kandidovati za predsjednika Barcelone.

Pique će naredne godine proslaviti tek 32. rođendan i iako mnogi smatraju da su ispred njega još uvijek ozbiljne godine igranja nogometa, čini se da od toga neće biti ništa.

Španski medij piše da Pique već godinama kuje plan da jednog dana postane predsjednik Barcelone, a navodno ga u svlačionici već mnogi zovu "predsjednik".

Mundo Deportivo otkriva da je Pique već napravio model kako će funkcionisati "nova Barcelona". On ima u planu da oko sebe okupi sve legende kluba i nekadašnje saigrače, a prve informacije govore da bi funkciju tehničkog direktora trebao obavljati Carles Puyol. Xavi i Iniesta bi imali funkciju trenera.

Također, piše se da Pique razmišlja i o promjeni imena stadiona Camp Nou, ali da je to tema o kojoj još uvijek ne treba govoriti. Navodno, postoji ideja da se stadion zove Waka Waka Camp Nou.

Sljedeći klupski izbori u Barceloni će biti održani 2021. godine.

Treba istaći da se 28. decembar u Španiji obilježava i kao "El Día de los Santos Inocentes", odnosno kao dan kada se zbijaju šale na tuđi račun, nešto slično kao 1. april. Stoga ovaj članak uglednog Mundo Deportiva u svakom slučaju treba uzeti s rezervom.