Rasulo u Španiji
86

Pique u posljednjem trenutku spriječio tuču između Ramosa i Rubialesa

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Predsjednik Nogometnog saveza Španije Luis Rubiales dan prije početka Svjetskog prvenstva koja će se narednih 30 dana održati u Rusiji odlučio je uručiti otkaz selektoru Julenu Lopeteguiju nakon što je on imenovan za novog trenera Real Madrida, a španski mediji otkrivaju da se strasti između igrača i čelnika saveza još uvijek nisu smirile.

Tako je na španskom TV kanalu La Sexta tokom emisije "Jugones" otkriveno da je umalo došlo do fizičkog sukoba između nogometaša Sergija Ramosa i Luisa Rubialesa, iz razloga što se igrači nisu slagali s odlukom čelnika da dan prije početka Mundijala selektor dobije otkaz.

Prvi čovjek španskog nogometa bio je razočaran odlukom Lopeteguija da samo 20 dana nakon produžetka ugovora sa Nogometnim savezom Španije napustio ovu poziciju i odluči preuzeti Real Madrid, a zbog te "izdaje" odlučio je uručiti otkaz ovom treneru. Prije toga on se konsultovao s Ramosom, Piqueom, Davidom Silvom i Iniestom, no ni nakon njihovih savjeta nije promijenio svoju odluku.

Ramos će s Lopteguijem sarađivati odmah po povratku na klupske obaveze, a zbog najglasnije podrške selektoru koji je dobio otkaz umalo je došlo do fizičkog sukoba između njega i Rubialesa. Prema informacijama koje su isplivale u pomenutoj emisiji, defanzivac Barcelone Gerrard Pique morao se u posljednjoj sekundi umiješati i stati između Ramosa i Rubialesa kako bi spriječio tuču.

Kapiten Španije na konferenciji za medije rekao je da ovakve odluke imaju posljedice, ali da neće utjecati na ambicije njega i saigrača da osvoje Svjetsko prvenstvo.