Silno želi zaigrati protiv Reala
5

Pique trenirao s ekipom, sve bliže nastupu u El Clasicu

Totalsport
Gerard Pique (Foto: Arhiv/AFP)
Gerard Pique (Foto: Arhiv/AFP)
Barcelonin odbrambeni igrač Gerard Pique trenirao je u subotu popodne s ostatkom ekipe čime je povećao šanse za nastup u nedjeljnom El Clasicu, dvoboju protiv madridskog Reala u 7. kolu Primere.

Pique je povrijedio lijevi gležanj u utakmici protiv moskovskog Spartaka u Ligi prvaka sredinom septembra. Od tada je propustio tri susreta svog kluba, a iako se još uvijek nije potpuno oporavio, silno želi zaigrati protiv najvećeg rivala. Očekivalo se da će u subotu trenirati samostalno, ali odradio je sve vježbe sa saigračima.

Njegovom se povratku već u nedjeljnom okršaju na Camp Nouu nada i trener katalonskog kluba Tito Vilanova, posebno zbog toga što je ostao i bez drugog stopera Carlesa Puyola koji je dislocirao lakat u utakmici protiv Benfice ove sedmice.

Bez Puyola i Piquea, Vilanova je primoran u odbrani igrati s Alexom Songom i Javierom Mascheranom koji su prvenstveno defanzivni vezni igrači. Jasno je, stoga, da u klubu priželjkuju povratak barem jednog iskusnog stopera jer je upitno hoće li se spomenuti igrači moći nositi s Realovim napadom.