Rivalstvo iza korone
31

Pique pozvao Špance na jedinstvo u teškim trenucima: Samo tako smo nepobjedivi

K. H.
Gerard Pique (Foto: EPA-EFE)
Gerard Pique (Foto: EPA-EFE)
Defanzivac Barcelone Gerard Pique pozvao je sve Špance na jedinstvo u teškim trenucima kada koronavirus hara ovom zemljom te je poručio da je ovo vrijeme kada nijedno rivalstvo više ne važi.

Pique je rekao da je jedini način za pobijediti koronavirus jedinstvo svih ljudi, ali je iskreno rekao da će to biti jako teško.

"Rivalstva koja imamo više ne važe, sada smo svi zajedno i potrebno je da budemo kao članovi jedne porodice. Sigurno će biti teško pobijediti virus, ovo su teški trenuci i bliski ljudi nam pate, ali moramo biti jedinstveni i tako smo nepobjedivi", istakao je Pique.

Također, Pique je otkrio kako provodi vrijeme u izolaciji te je rekao da vježbanjem pokušava ostati u formi, koliko god je to moguće.

"Djeca trče po kući, a ja nekako pokušavam pobjeći od njih. Drugačije provodim vrijeme nego inače, ne treniramo, ali ja radim vježbe i pokušavam ostati u formi. To nije lagano, ali moramo zajedno proći kroz ovu tešku situaciju", istakao je Pique.

Španija je trenutno druga najugroženija država u Evropi kada je u pitanju koronavirus, a oni imaju najbrži rastući broj preminulih. Prema posljednjim podacima, u Španiji je od koronavirusa preminulo 5.812 osoba.