Priželjkuje povratak
12

Pique: Neymaru smo rekli da ide u "zlatni zatvor", vrata Barce su mu otvorena

D. B.
Gerard Pique (Foto: EPA-EFE)
Gerard Pique (Foto: EPA-EFE)
Defanzivac Barcelone Gerard Pique je za El Larguero govorio o nekadašnjem saigraču Neymaru i njegovoj želji da se vrati u Barcelonu.

Tridesetdvogodišnji Pique je otkrio da su igrači pokušali uvjeriti predsjednika Barcelone da vrati Neymara iz PSG-a, ali je to bilo rizično zbog finansijskog fair playa.

"U nogometu je sve moguće, pa i Neymarov povratak u Barcelonu. Ranije smo mu rekli da ide u 'zlatni zatvor'. Vrata Barce su mu otvorena. On se želi vratiti i to je istina. Rekli smo predsjedniku da ćemo pristati na promjenu plata kako bismo se prilagodili finansijskom fair playu i omogućili dolazak Neymara", izjavio je Pique.

Potom je govorio o rivalstvu s Realom.

"To rivalstvo je uvijek išlo do samih granica, a nekada ih je i prelazilo. Ipak, kad skinem dres, nemam problema s ljudima u Madridu. Dobro poznajem Nacha i Lucasa Vazqueza, Sergio Ramos mi nije prijatelj, ali se mnogo pošutjemo. Uvijek sam se dobro slagao s igračima Madrida", rekao je defanzivac Barcelone.

El Clasico je pomjeren s 26. oktobra na 18. decembar zbog protesta u Kataloniji zbog kazni izrečenih političkim zatvorenicima.

"Mislim da nije bilo potrebe za odgađanjem El Clasica. Nasilja na španskim stadionima nije bilo, uvećava se nešto što nije problem. El Clasico srijedom nije nešto što je dobro za španski nogomet", završio je Pique.