Nogometni Michael Jordan
0

Pique i Guardiola: Niko nikad kao Messi!

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AFP)
Lionel Messi (Foto: AFP)
"Lionel Messi najbolji je nogometaš u historiji sporta", izjavio je o svom saigraču Barcelonin stoper Gerard Pique, a jednako je određen bio i trener katalonske ekipe Josep Guardiola.

"Messi je nogometni Michael Jordan!", kazao je Guardiola.

Najbolji je svjetski nogometaš u utorak zabio novi "hat-trick", već šesti ove sezone i ukupno 18. u svojoj klupskoj karijeri, pridonijevši prvenstvenoj pobjedi 5-3 protiv Granade na Nou Campu.

Tim je golovima definitivno postao najbolji strijelac u klupskoj historiji pretekavši legendarnog Cesara Rodrigueza, koji je u Barçinu dresu žario i palio sredinom prošlog stoljeća. Barcelonini su klupski historiografi izbrojili da je Cesar za Barcelonu zabio 232 gola u službenim utakmicama; Messi je od jučer na brojci 234.

"Messi definitivno zaslužuje mjesto u historiji sporta. Podsjeća me na Michaela Jordana. Malo je sportaša dominiralo svojim sportovima poput njih dvojice", rekao je Guardiola dodavši:

"Messi je najbolji i to dokazuje svaka tri dana. Žao mi je ako sam nekoga uvrijedio, ali ovaj je dečko nešto totalno drukčije od svih. Niko se ne može uspoređivati s njim jer njegove su igre nevjerovatne. Na svjetskom tronu nema trenutno nikoga pored njega".

S trima golovima zabijenim Granadi Messi je postao najbolji strijelac Primere s 34 pogotka. Cristianu Ronaldu sada bježi dva pogotka. Ukupno je ove sezone zabio 54 gola u samo 45 nastupa.

"Meni je čast i zadovoljstvo biti u istoj ekipi i u istoj generaciji s Messijem. Osjećam se zbog toga sretno i privilegirano. Nije bitno gdje igra, je li mu hladno ili vruće: on u bilo kakvim uslovima redovito dokazuje da je najbolji", dodao je Pique.