Zenica
18

Pionirska reprezentacija BiH odigrala susret bez pogodaka protiv Crne Gore

Klix.ba
(Foto: NSBiH.ba)
Nogometna „U-15“ reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je danas u prijateljskom meču u Trening centru NSBiH u Zenici bez pogodaka (0:0) sa odgovarajućom selekcijom Crne Gore.

U prvom poluvremenu je bh tim imao dvije prilike. Musić je u 10 minuti prošao po desnoj strani, ubacio na drugu stativu ka Sejmenoviću čiji je pokušaj zaustavio golman Ivezić. Pet minuta poslije nakon kornera Grgića, Hadžić loptu šalje preko gola.

Prvu šansu u drugom periodu igre imali su gosti. Nurković je u 40. minuti šutirao sa ivice kaznenog prostora, a lopta je otišla pored gola.

Uzvratio je bh. tim preko Grgića iz slobodnog udarca u 53. minuti, ali ni on nije bio precizan. Posljednju šansu na susretu imao je Nezirović u 70. minuti, a njegov pokušaj glavom zaustavlja golman Crne Gore.

Trener u bh. pionirskoj selekciji Amir Japaur je poslije utakmice kazao da je utakmica bila korektna i da je naš tim imao bolje prilike.

"Utakmica je bila korektna i obje ekipe su se trudile. Možemo biti zadovoljni kako su naši momci igrali, s obzirom na to da im je ovo prvi meč koji su igrali zajedno. Protivnik je kvalitetan i imali su više okupljanja. Ipak, mi smo imali inicijativu i bolje prilike. Očekujem sličnu igru i u drugom meču i pokušaćemo da ostvarimo pobjedu", kazao je Japaur.

BiH i Crna Gora će drugi meč u zeničkom Trening kampu odigrati 7. decembra u 11:00 sati.