Potvrda kvalitete
66

Pionirska nogometna selekcija Kantona Sarajevo pobjednik turnira "Trofej Beograda"

E. B.
U Beogradu je održan jubilarni 20. Međunarodni nogometni turnir "Trofej Beograda" na kojem je učestvovalo šest selekcija mlađih pionira, igrača rođenih 2009. godine.

Nakon osvajanja prvog mjesta u grupi, selekcija Kantona Sarajevo u finalu je pobijedila selekciju Brna iz Češke rezultatom 3:1 i tako osvojila turnir.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Aldian Korora iz selekcije Kantona Sarajevo.

Za pionirsku selekciju Kantona Sarajevo na turniru u Beogradu igrali su: Rejhan Repuh, Amar Softić, Haris Bašagić, Mak Pita, Eldar Godinjak, Davud Aljić, Bakir Mujkić, Azer Hodžić, Davud Pružan, Mahir Fejzić, Amil Muminović, Tarik Zećo, Adi Pecar, Mak Košpo, Amer Sirćo, Vedad Heljić, Aldian Korora, Galib Salan.

Selekciju su predvodili Admir Derviši, Amir Glasić i Hašim Spahić.

Ovogodišnje izdanje "Trofeja Beograda" proteklo je u znaku žalosti za žrtvama tragedija koje su se dogodile u Beogradu, te su svi mečevi počinjali sa minutom šutnje, a zastave bile spuštene na pola koplja.

Fudbalski savez Kantona Sarajevo posebnu pažnju posvećuje omladinskim kategorijama i omladinskoj ligi u Kantonu Sarajevo, te je bitno istaći da se radi o najbrojnijem i najkvalitetnijem takmičenju u cijeloj Bosni i Hercegovini sa velikim brojem talentovanih mladih igrača što potvrđuju i uspjesi reprezentativnih selekcija Kantona Sarajevo.