Uoči subotnjeg meča
18

Pioli uporedio napadače: Džeko je fenomen, ali kladimo se na Simeonea

Klix.ba
Stefano Pioli (Foto: EPA-EFE)
Stefano Pioli (Foto: EPA-EFE)
Fiorentinin trener Stefano Pioli (53) otkrio je kako je 2011. godine trebao preuzeti Romu, ali su se oni tada odlučili za Luisa Enriquea.

Kasnije je Pioli preuzeo gradskog rivala Lazio, a sada njegova Fiorentina dočekuje Vučicu na Artemiju Franchiju u subotu uvečer.

"Imao sam nekoliko sastanaka s tadašnjim sportskim direktorom Walterom Sabatinijem nakon što sam završio sezonu s Chievom. Nisam se osjećao loše što nisam izabran jer sam imao dva ugodna razgovora s velikim poznavataljem nogometa Sabatinijem. On je onda izabrao Luisa Enriquea, ali to je u redu", rekao je Pioli u intervjuu za il Messaggero.

Pioli se potom osvrnuo na utakmicu predstojećeg vikenda.

"Prošle godine je bila ujednačena utakmica. U Firenci smo odigrali fantastično prvo poluvrijeme, a onda se Roma probudila. U drugom dijelu smo se dobro branili. Ove godine je Roma jaka, čak i nakon što su izgubili dva važna igrača poput Radje Nainggolana i Alissona. Međutim, našli su balans i samopouzdanje. Oni su top tim", dodao je te odgovorio na pitanje kojeg napadača više preferira između Edina Džeke i Giovannija Simeonea.

"Džeko je fenomen, ali ostajem uz Cholita, mi se kladimo na njega", rekao je Pioli.