Spreman za utakmicu
3

Pioli računa na Mandžukića protiv Atalante, tvrdi da može igrati s Ibrahimovićem

D. B.
Trener Milana Stefano Pioli je potvrdio da će novi napadač Rossonera Mario Mandžukić biti u konkurenciji za utakmicu protiv Atalante.

Milan i Atalanta u subotu od 18:00 sati igraju utakmicu 19. kola italijanske Serije A, a na ovom susretu bi trebao debitovati Mandžukić koji je tek stigao na San Siro.

On je ranije rekao da je u dobroj formi iako dugo nije igrao, a to je potvrdio i Pioli, trener Milana.

"Mario će se odmah uklopiti, već je igrao u Italiji i ima moderan evropski mentalitet. Nije imao problema da se priključi ekipi, mnogo je pozitivnih stvari. Fizički je u dobrom stanju, nije igrao dugo, ali se pojavio drugačiji, željan i odlučan. Postoje dva načina, da čekam tri do četiri sedmice ili da sve ubrzam i da ga pošaljem na teren kako bi pronašao ritam. Biram ovo drugo, u dobrom je stanju i spreman za utakmicu", izjavio je Pioli.

On smatra da Mandžukić može igrati u tandemu sa Zlatanom Ibrahimovićem.

"Mislim i vjerujem da je to moguće. Ipak, Mario je tek stigao, potrebno mu je da pronađe ritam. S druge strane, moguće je, u mojoj viziji može igrati sa Zlatanom. Situacije će određivati izbor. Otvoren sam za sva rješenja i alternative", dodao je trener Milana.

U ekipu se vraćaju Ante Rebić i bh. reprezentativac Rade Krunić koji su se oporavili od koronavirusa, a Theo Hernandez ipak nije zaražen.