Slučaj Emiliana Sale
46

Pilot prije polijetanja nestalog aviona priznao da je "zahrđao u slijetanju"

Klix.ba
Misterija u vezi s nestankom aviona u kojem je bio Emiliano Sala, najskuplje Cardiffovo pojačanje u historiji, koji je nestao s radara prilikom leta iz Nantesa prema Engleskoj traje već nekoliko dana.

Policija već tri dana traga za nestalim argentinskim napadačem i 60-godišnjim engleskim pilotom Davidom Ibbotsonom koji je upravljao letjelicom.

Mali avion je imao određene probleme i prilikom leta iz Cardiffa za Nantes, a i prilikom polijetanja iz Nantesa.

Britanski mediji su uspjeli pronaći poruke pilota koji je upravljao avionom, koje slute na to da je bio limitiran u upravljanju ovakvim avionom, odnosno da nije najbolje poznavao komande.

Ibbotson se na svom Facebook profilu čekirao na aerodromu u Nantesu, nakon čega je komunicirao s prijateljem i otkrio kako nije bio loš tokom leta u Francusku, ali da je pomalo zahrđao kada je riječ o korištenju ILS-a (sistem instrumenata za slijetanje).

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Šokirani prijatelj je bio u nevjerici na tu njegovu konstataciju, a onda je uslijedio Davidov odgovor: "Želiš se kladiti, malo više na višem nivou, nego na nižem".

Podsjetimo, policija treći dan traga za nestalim nogometašem i pilotom te su dali četiri moguće opcije šta se desilo s avionom, ali daju male šanse da će ih pronaći žive pa čak i da će ikada pronaći njihova tijela.