Na korak do Evrope
0

Piksi hvali Dudića, bh. stručnjak nasmijao sve: Više viđam Bandovića nego ženu

H. H.
Feđa Dudić (Foto: Radnički 1923 Kragujevac)
Feđa Dudić (Foto: Radnički 1923 Kragujevac)
Radnički 1923 iz Kragujevca je pod vodstvom Feđe Dudića napravio novi korak ka plasmanu u Evropu, pošto je na domaćem terenu stadiona Čika Dača remizirao s direktnim konkurentom Vojvodinom 0:0, a zanimljivo je bilo i na press-konferenciji nakon utakmice.

Iako se na tribinama nije pojavilo mnogo navijača Radničkog, tamo je bio selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi koji je pohvalio rad bh. stručnjaka.

"Meni je Radnički definitivno hit prvenstva. Klub ima organizaciju sa pravim ljudima na pravom mjestu. Odradili su dobar skauting sa igračima i izabrali izuzetnog trenera. Igrači su shvatili obaveze i ovo je rezultat. Sviđa mi se što igraju ofanzivno i gaje napadački fudbal koji ja privatno volim da gledam", rekao je Stojković.

S druge strane, Dudić smatra da je utakmica bila sjajna uprkos tome što nije bilo golova.

"Vjerujem da bi nam na ovakvom tempu igre pozavidjeli mnogi evropski klubovi. Neću pretjerivati da kažem da je ovo utakmica na nivou Lige prvaka, ali je sigurno poput jedne dobre utakmice grupne faze Lige konferencija", smatra Dudić.

S obzirom na to da je ovo bio treći međusobni okršaj Kragujevčana i Novosađana ovog proljeća, Dudić nije propustio priliku da se našali ovim povodom.

"Češće viđam kolegu Božidra Bandovića nego što sam sa ženom bio u prethodna dva, tri mjeseca. Sad moram kući malo, nećemo se viđati jedno vrijeme", poručio je kroz osmijeh strateg Radničkog.

Osvojenim bodom je Radnički ostao dva boda upravo ispred Vojvodine, dok šestoplasirani Čukarički ima tri boda manje i utakmicu zaostatka.

Radničkom je preostalo još samo da odigra meč protiv Partizana u gostima, dok će Čukarički dočekati Partizan i gostovati Zvezdi.

Ono što ide Radničkom na ruku, jeste činjenica da će i peto mjesto na tabeli voditi u Konferencijsku ligu ako Zvezda osvoji Kup Srbije, gdje u finalu igra s Vojvodinom.