Italija još uvijek u šoku
17

Piermario Morosini, šaljivdžija koji je nosio tugu u očima

Klix.ba
Italija još uvijek oplakuje smrt mladog nogometaša Piermarija Morosinija, koji je preminuo na utkamici njegovog tima i Pescare u subotu. Nogometni savez Italije i klub Livorno finansijski će pomoći porodici Piermarija Morosinija. Kako kažu njegovi prijatelji, Piermario je uvijek bio nasmijan, ali je imao tužne oči.
Piermario Morosini (5. juli 1986. – 14. april 2012.)
Piermario Morosini (5. juli 1986. – 14. april 2012.)
Morosini je ostao bez majke kada je imao 15 godina. Dvije godine kasnije, umro mu je i otac. Nakon toga mu je umro i brat te je Piermario ostao sa svojom nepokretnom sestrom. Njegovi prijatelji su jučer održali press konferenciju na kojoj su govorili o svom tragično preminulom prijatelju.

"Bo je veliki šaljivdžija koji je u očima nosio veliku tugu", kazao je jedan od prijatelja.

Giancarlo Abete, predsjednik Federcalcija, je kazao kako je sve učinjeno da se spasi Morosinijev život. Ali, za spašavanje je bilo prekasno. Danas će biti urađena autopsija, a sahrana će biti obavljena u srijedu u Bergamu, gradu gdje je Piermarijo rođen.

Načelnik Pescare Luigi Albore Mascia je objavio kako je istraga o smrti i kašnjenju kola Hitne pomoći u toku. Kako prenose italijanski mediji, policijski automobil, koji je bio parkiran na ulazu u stadion, smetao je vozaču Hitne pomoći da ranije dođe do 25-godišnjeg Piermarija.

"Odgovorni se moraju izraziti o svojoj krivici. Jedno auto je blokiralo ulaz i vozač mora odgovorati i pojasniti zašto je bilo tu", kazao je Mascia.

Luciano Ligabue, jedan od najpoznatijih italijanskih pjevača, je najavio snimanje pjesme koju će posvetiti Morosiniju.

"Nemam riječi da opišem kako život može biti tako okrutan prema jednoj porodici. To je za plakanje", kazao je Ligabue.

Prijatelji i navijači Livorna odaju počast Piermariju Morosiniju
Prijatelji i navijači Livorna odaju počast Piermariju Morosiniju
Navijači Livorna će ove subote nositi majice sa brojem 25 kako bi odali počast Piermariju. Nakon ovoga, broj će biti povučen iz upotrebe. Italijanska liga bit će nastavljena 25. aprila.