Cristiano Ronaldo
0

"Pichichi me ne zanima, samo naslov prvaka"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najbolji i najskuplji nogometaš madridskog Reala, portugalski napadač Cristiano Ronaldo, smatra da bi El Clasico protiv Barcelone sredinom aprila mogao odlučiti pitanje španskog prvaka.

"Želimo osvojiti La ligu. Gledajući samo nekoliko posljednjih kola u prvenstvu, igramo bolje od Barcelone, no, oni su još uvjek na prvom mjestu i to moramo poštovati. Mi trebamo razmišljati samo o sebi i truditi se nastaviti s dobrim igrama i rezultatima. Vjerujemo u svoje izglede za osvajanje naslova prvaka", rekao je u intervjuu za španski sportski dnevnik AS Cristiano Ronaldo, koji će u srijedu zaigrati za portugalsku reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Kine.

Ronaldo se slaže da bi izravni dvoboj protiv Barcelone sredinom aprila mogao odlučiti borbu za osvajanje Primere.

"Utakmica protiv Barcelone na našem stadionu mogla bi biti ključna. Ali, ne smijemo još razmišljati o Barceloni, idemo samo utakmicu po utakmicu."

Ronaldo je trenutno četvrti strijelac prvenstva s 13 golova. Ispred njega su Lionel Messi i David Villa sa 17 golova, te klupski mu suigrač Gonzalo Higuain sa 16. Portugalac tvrdi da ga uopće ne zanima utrka za trofej Pichichi, koji se dodjeljuje najboljem strijelcu lige.

"Trofej Pichichi mi ne znači baš ništa. Želim osvajati timske trofeje, a ne individualne!"

Dodao je da ne razumije kritike na račun brazilskog saigrača Kake.

"On je sjajna osoba i veliki profesionalac. Jako se trudi kako bi što bolje igrao u Realu. Prebrodio je povredu hernije, te sam siguran da ćemo vrlo brzo vidjeti ono najbolje od Kake."

Na kraju, osvrnuo se i na dvoboj Portugala i Kine.

" To nam je važan ispit. Kina igra vrlo slično kao i Sjeverna Koreja, koja će nam biti suparnik u skupini na Svjetskom prvenstvu."