Četiri transfera
201

Piatek odabrao Milan, kreće domino efekt: Higuain, Morata i Kalinić mijenjaju klubove

Klix.ba
Krzysztof Piatek (Foto: EPA-EFE)
Krzysztof Piatek (Foto: EPA-EFE)
Poljak Krzysztof Piatek je, prema pisanju italijanskih medija, donio konačnu odluku kada je riječ o njegovom sljedećem klubu, a on će u narednim danima postati novi nogometaš Milana.

Piatek je ove sezone odigrao nekoliko fantastičnih utakmica za Genou, a nakon 19. odigranih kola u Seriji A postigao je 13 pogodaka te je drugi strijelac lige. Posebno dobre igre Poljak je pružio na početku sezone kada je i privukao interes brojnih evropskih klubova, a pored Milana, interes za njegovo dovođenje pokazao je i Real Madrid.

Mediji u Italiji pišu da će transfer Poljaka u Milan biti onaj koji će pokrenuti domino efekt, a nakon ovoga očekuje se da će Rossoneri pustiti Gonzala Higuaina u Chelsea.

Ukoliko se to desi, sigurno je da će Alvaro Morata napustiti Plavce i karijeru nastaviti u Atletico Madridu, a to znači da će Nikola Kalinić napustiti redove Jorgandždija i otići u Monaco.

Transfer Piateka u Milan trebao bi koštati između 40 i 45 miliona eura, ali Milan neće odmah platiti taj iznos, već na kraju sezone zbog problema s finansijskim fair-playom.