Mladi poljski napadač
36

Piatek: Nisam poznavao saigrače iz Genoe, potražio sam ih u igri FIFA na PlayStationu

Klix.ba
Krzysztof Piatek (Foto: EPA-EFE)
Krzysztof Piatek (Foto: EPA-EFE)
Senzacionalni poljski napadač Genoe Krzysztof Piatek je u 13 nastupa za klub postigao 13 golova, a u nedavno obavljenom intervjuu je priznao da ranije nije poznavao svoje saigrače.

Iako protivničku mrežu nije pogodio već mjesec dana, Piatek je ipak prvi strijelac Serije A s 13 pogodaka. Njegov start u Genoi je bio fenomenalan, a u klub je stigao u junu iz Cracovije za koju je u 65 nastupa postigao čak 32 gola. U oktobru je postao prvi igrač koji je postigao gol u prvih sedam utakmica Serije A nakon što je to učinio Gabriel Batistuta u sezoni 1994/1995.

Niko nije očekivao da Piatek bude tako dobar na početku prve sezone u Italiji, a u intervjuu za Corriere Della Sera je napadač priznao da uopće nije poznavao saigrače kada je stigao u Genou. Ipak, uspio se snaći.

"Niko od mojih saigrača me nije poznavao kada sam stigao pa sam se nadao da me ne poznaju ni protivnički defanzivci te da im nije poznata činjenica da sam prošle sezone pogađao na gotovo svakoj utakmici. To što sam stranac mi je bila prednost. Nisam poznavao ni saigrače iz Genoe, a kad sam potpisao, oslonio sam se na PlayStation i potražio ih u igri FIFA". izjavio je između ostalog Piatek.

Za njega su već zainteresovani veliki klubovi kao što su Inter i Milan. Njegov cilj je da u ovoj sezoni na kontu ima više od 20 pogodaka.