Transfer pri kraju
70

Philippe Coutinho stiže u Bayern na posudbu iz Barcelone

N. K.
Philippe Coutinho
Philippe Coutinho
Philippe Coutinho stiže u Bayern na posudbu, javljaju španski i njemački mediji. Brazilac, koji se borio za mjesto u Barceloni, bio je povezivan s Arsenalom i Tottenhamom kako se približavao posljednji dan prijelaznog roka u Engleskoj, ali ništa se od toga nije ostvarilo.

Međutim, kako piše novinar Nicola Jorge, Coutinho se planira uputiti u Bavarsku kako bi potpisao ugovor o posudbi s Bayernom te su ostali još samo "birokratski detalji" da se transfer kompletira.

Nekadašnji član Liverpoola večeras je izbrisan iz sastava Barcelone za prvi meč u sezoni protiv Athletic Bilbaa budući da se priprema za transfer.

Coutinho je napustio Liverpool u januaru 2018. kada je prešao u Barcelonu za 142 miliona funti, ali bivši plejmejker Intera je zaglavio u Španiji jer se nije uspio izboriti za prvi tim u sastavu Ernesta Valverdea, unatoč povremenim trenucima sjaja.

Pridružit će se Bayernu s nadom da će mu priuštiti redovno igranje, a trebao bi biti već peto pojačanje Nike Kovača ovog ljeta, a očekuje se i dolazak Mickaela Cuisancea iz Borussije M'Gladbach na Allianz Arenu prije kraja ljetnog prijelaznog roka.