Nogomet
0

Phil Neville objavio kraj karijere

Totalsport
Phil Neville (Foto: AFP)
Phil Neville (Foto: AFP)
Bivši engleski nogometni reprezentativac Phil Neville (36), objavio je kraj igračke karijere.

U aprilu je Neville objavio da odlazi iz Evertona nakon osam godina, a sada je potvrdio kako će obijesiti "kopačke o klin", što znači da će ostati na 505 premierligaških nastupa u karijeri.

Prvi klub u karijeri bio mu je Manchester United s kojim je osvojio šest premierligaških naslova i jednu Ligu prvaka, dok je u dresu engleske reprezentacije sakupio 59 nastupa.

"Prije tri sedmice činilo se kao da cijeli svijet ide u penziju. Tada sam pomislio, neću uskočiti u taj vagon. Želio sam otići na glađi, mirniji način. U mom srcu znao sam po objavi da odlazim iz Evertona kako više neću igrati ni na jednom nivou", objasnio je mlađi od braće Neville.

"Stvar koja će mi najviše nedostajati je 4. juli, dan kada bi se Everton trebao vratiti predsezonskim treninzima. Volio sam taj dan, živio sam za njega, za ponovno okupljanje s dečkima."

Nakon igračke karijere Nevilleu se otvaraju dvije mogućnosti.

"Imam dva puta, jedan je raditi za medije, a drugi je posvetiti se trenerskom poslu. Imam ponude na obje strane. Razmislit ću i vidjeti", dodao je Neville, koji je u procesu dobijanja UEFA-ine A licence.