|

Phelan: Ja sam bio šef u Fergusonovom Unitedu

Phelan: Ja sam bio šef u Fergusonovom Unitedu
4
T
Totalsport
27.11.2013. u 13:42
7
komentara
4

dijeljenja
Phelan: Ja sam bio šef u Fergusonovom Unitedu Mike Phelan i Alex Ferguson (Foto: AFP)
Mike Phelan, bivši pomoćnik Sir Alexa Fergusona u Manchester Unitedu, tvrdi da je odigrao vrlo značajnu ulogu u posljednjim uspjesima Crvenih vragova.
Štaviše, 51-godišnji Phelan tvrdi da je on zapravio bio glavni u posljednjih pet godina Fergusonove vladavine, te da se sada želi okušati kao glavni menadžer.

"Kako su stvari krenule da, razmišljam o tome da postanem šef. To je ono što sam radio posljednjih pet godina, samo sam tada nosio titulu pomoćnog trenera", rekao je Phelan za Daily Mail.

"Sir Alex je bio glavni u klubu i u to nema sumnje. Ne bi dospio tamo gdje je da nije donodio velike odluke. Ali on će biti prvi koji će priznati da je puno ljudi imalo svoje zasluge. Mi smo svi radili iz sjene. Nismo bili na površini onoga što se zbivalo, ali radili smo svoj posao.

Ako se ukaže prilika da postanem menadžer, razmotrit ću ju. Otvoren sam za sve prijedloge i ponude. Bilo kod kuće, bilo u inozemstvu. Bilo se radilo o Premierligi, Championshipu ili niže od toga. Dovoljno sam dugo u ovom sportu da se znam sa svime nositi. Ali to nije moja odluka."
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...