Nakon remija
253

Petrović: Zeti se mora odati priznanje, ali mislim da smo za nijansu bili bolji

Piše: I. Č.
Trener FK Željezničar Slavko Petrović kazao je nakon večerašnje utakmice prvog pretkola Evropske lige da je prednost koju su donijeli iz Sarajeva otežala njegovim igračima na početku utakmice.

"Zeta je ušla maksimalno angažovana, sa velikom željom. Ja nisam bio zadovoljan do tog gola i te kardinalne greške. Srećom vratili smo se odmah poslije tri minute, i tada se tek vidjelo da polako ulazimo u neki igrački ritam", kazao je Petrović.

Dodao je da je drugi go za njih bio jako bitan, jer se tada već znalo da je ekipa iz Sarajeva u sljedećem kolu.

"Drugi gol koji je pao nije mogao da promijeni to. Mislim da smo za nijansu danas bili bolji. Zeti se mora odati priznanje. Bili su bolji nego u Sarajevu", istakao je Petrović.

Naveo je da znaju već dosta o sljedećem protivniku i da ga moraju dobro analizirati.

"Moramo saznati sve vrline i sve mane i dobro analizirati protivnika", istakao je Petrović.

Istakao je da je Ivan Lendrić imao nekoliko ponuda za odlazak, a da će u narednim danima biti poznata tačna informacija.

Trener FK Zeta Duško Vlaisavljević kazao je da imaju jednu jako mladu ekipu, što je presudilo u večerašnjoj utakmici.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

"Bila je jedna dobra utakmica, atmosfera je bila dobra. Naša ekipa je puno mlada i mislim da je kvalitet i iskustvo večeras presudilo", kazao je Vlaisavljević.

Podsjećamo, nakon dvije odigrane utakmice FK Željezničar je prošao u drugo pretkolo. Večerašnja utakmica protiv FK Zeta završila je rezultatom 2:2.