Trener Tuzlaka
25

Petrović: Željo je favorit, ali će Sloboda na Grbavici zadati glavobolje

Piše: A. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
U okviru 20. kola nogometne Premijer lige BiH fudbaleri Slobode iz Tuzle sutra na stadionu Grbavica gostuju sarajevskom Željezničaru.

Treneru Slobode Slavku Petroviću ovo je prvi dolazak na Grbavicu nakon što je otišao iz FK Željezničar.

Raduje ga što će sutra vidjeti veliki broj ljudi s kojima je postao prijatelj, ali i publiku, odnosno navijače koji su ga od samog starta prihvatili na odličan način.

Istakao je i da je Željo u ovom duelu apsolutni favorit te da se o tome ne treba ni pričati.

"Mislim da su i prvi kandidat za titulu i ja sam uvjeren da će je i osvojiti. Mi smo nakon prve odigrane utakmice protiv nezgodnog i teškog protivnika kojeg smo pozitivno riješili startovali s tri boda i sigurno možemo rasterećeno ići u Sarajevo. Sve što tamo uzmemo od bodova bit će šlag na tortu", rekao je Petrović.

Na današnjoj konferenciji za medije strateg Tuzlaka je obukao bijelu majicu, ali u Sarajevo, kako kaže, ne ide s bijelom zastavom.

"Nadam se da ćemo zadati dosta glavobolje mom bivšem klubu da dođe do bodova, a isto tako se nadam da ćemo ostati neporaženi i uspjeti nastaviti pozitivnu seriju koja nam je sigurno veoma bitna. Svaki bod koji se u ovom trenutku osvoji je bitan, jer mi smo s ostvaranjem tri boda zasigurno napravili dobar start, ali daleko je od našeg primarnog cilja – spašavanje kluba da ne ispadne iz Premijer lige", dodao je on.

Petrović sutra neće moći računati na Mehmedagića i Škahića, kao i Rustemovića koji je od jučer pod velikom temperaturom. Tuzlanski trener će nakon današnjeg treninga znati ko će ga zamijeniti u predstojećem susretu.

Jedan od novih igrača koji je u Slobodu stigao u prijelaznom roku je i Miloš Mijić koji je danas rekao da se tuzlanska ekipa sutra nada dobroj i čvrstoj utakmici.

"Naš imperativ je da damo maksimum, što se od nas i očekuje. Željo je favorit, ali mi smatramo da posjedujemo kvalitet i potrudit ćemo se da se što bolje nametnemo. U našoj ekipi vlada pozitivna atmosfera nakon pobjede protiv Mladosti. Dobili smo na samopouzdanju, a sutra se nadamo da ćemo se u Tuzlu vratiti s pozitivnim rezultatom" naveo je Mijić.

Susret između Željezničara i Slobode na rasporedu je sutra od 14:30 sati na stadionu Grbavica u Sarajevu.