Liga za opstanak
3

Petrović uoči utakmice protiv Borca: Čekaju nas neugodan protivnik i teška utakmica

Piše: A. K.
Azir Muminović i Slavko Petrović (Foto: D. Z./Klix.ba)
Azir Muminović i Slavko Petrović (Foto: D. Z./Klix.ba)
U okviru 5. kola Lige za opstanak u okviru Premijer lige BiH nogometaši tuzlanske Slobode u subotu na Tušnju dočekuju ekipu Borca iz Banje Luke, a tim povodom je u Tuzli upriličena konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratili šef stručnog štaba tuzlanskog tima Slavko Petrović i golman Azir Muminović.

Petrović je rekao da njegovu ekipu u subotu očekuje teška utakmica, jer je riječ o trećem susretu u sedam dana.

"Odigrati tri utakmice u sedam dana znači uložiti strahovito mnogo snage i to košta igrače. Mi smo se pokušali jučer kroz jedan regenerativni trening malo osvježiti. Nadam se da će moji igrači ući dovoljno svježi u tu utakmicu", rekao je Petrović.

On je naglasio da Slobodu očekuje protivnik koji je imao priliku odmarati u proteklih sedam dana, a nakon zimske pauze je pokazao jedno novo lice.

"Kroz borbenost i trku nisu zakazali ni na jednoj utakmici. To je ono što daje jednostavnu nadu i nama svima da ćemo izaći iz ove paklene serije koja nas očekuje ukupno u dvije sedmice s dovoljno bodova i s ulaskom u finale Kupa BiH", istakao je strateg Tuzlaka.

Borac je ocijenio neugodnom ekipom te naglasio da su Slobodi sada tri boda izuzetno bitna.

"Nadam se da ćemo ovog puta imati mnogo više sreće i da nećemo dopustiti da nam protivnik postigne gol, kao što je bilo prošli put", dodao je Petrović.

On neće moći računati na svoja tri igrača, odnosno Terzića, Osmanagića i Bekića. Petrović još nije odlučio koji nogometaši će ih sutra zamijeniti.

Golman Azir Muminović rekao je da Slobodu očekuje teška utakmica.

"Mislim da smo pokazali da se možemo nositi sa svim protivnicima. Ušli smo u dobar kontinuitet i nadam se da ćemo nastaviti dobre igre i da ćemo sutra donijeti tri boda", zaključio je Muminović.