Nogomet
66

Petrović uoči duela s Radnikom: Dat ćemo sve za tri boda, zacementirali smo odbranu

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Željezničar će u 22. kolu Premijer lige BiH na Grbavici ugostiti ekipu Radnika iz Bijeljine. Tim povodom su se na konferenciji za medije novinarima obratili šef stručnog štaba Plavih Slavko Petrović i prvotimac Jadranko Bogičević.

Željezničar je u četvrfinalu Kupa BiH odigrao dvije utakmice protiv Radnika te je eliminisao bijeljinski tim, a sada slijedi premijerligaški duel. Petrović ne očekuje lagan posao protiv ekipe koju je ranije vodio.

"Protiv Radnika smo odigrali dvije jako dobre utakmice, u Bijeljini smo izvukli povoljan rezultat, a ovdje smo ih pobijedili. Međutim, te utakmice neće imati veze sa subotnjom, u to sam uvjeren, jer Radnik ne može triput zaredom odigrati loše. Čeka nas protivnik koji želi pokazati da je imao jako loš dan. Strah od protivnika ne mogu imati, jedino mogu od svoje ekipe, jer ako mi uđemo u ovu utakmicu kao što smo ušli u zadnju, nećemo imati problema. Nijedan trener ne može iznenaditi, dobro se poznajemo, a ja sam u maloj prednosti jer poznajem igrače Radnika. Dat ćemo sve od sebe da osvojimo tri boda protiv Radnika. Pozivam navijače da nas podrže, možda će oni presuditi na toj utakmici", izjavio je Petrović.

Na Markovića vjerovatno neće moći računati.

"Što se tiče igračkog kadra, Marković ima problema, jučer je lagano je trčao i male su šanse da će biti među 18 igrača odabranih za utakmicu. Drago mi je što su neki igrači poput Muse, Stanića i Nikolića odigrali jako dobro. Na Nikolića definitivno možemo računati, bio je možda i najbolji protiv Radnika. Drago mi je zbog te širine, koja nam je potrebna", rekao je trener Plavih.

Jadranko Bogičević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Jadranko Bogičević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Potom se novinarima obratio i defanzivac Jadranko Bogičević.

"Naši ciljevi su uvijek jasni, idemo na pobjedu. Ekipu Radnika vrlo dobro poznajemo. Nema iznenađenja, do nas je kako ćemo se postaviti. Uz pomoć navijača, koji su nam vjetar u leđa, nadamo se pozitivnom rezultatu", kazao je Bogičević.

Nakon što je odstranjen iz tima, on je vraćen u ekipu nakon dolaska Petrovića na Grbavicu.

"Uprava je vratila Jadranka u tim na moju inicijativu, on je na svim utakmicama odigrao kvalitetno i za mene je naš najbolji stoper. Znao sam sve to, vodio sam statistiku i prije dolaska na Grbavicu. Za mene nije postojalo pitanje da li će on ispasti iz ekipe ako dođe Kerla. Bilo je pitanje samo da li će Kerla doći i kako će se uklopiti, kao i koliko će Boccaccini izdržati kvalitetan rad tokom priprema. Drago mi je što Jadranko igra dobro, pomogao nam je te će i dalje to činiti. Zacementirali smo našu odbranu, to mi je bio prvi zadatak, da odbrana igra evropski. Tada smo krenuli u fazu napada", dodao je Petrović.

Na kraju je komentarisao situaciju Sanela Jahića, koji trenira odvojeno.

"Jahić je član FK Željezničar koji trenira, ali nije u našim planovima", jasan je bio trener Plavih.

Na poluvremenu utakmice bit će obavljeno izvlačenje nagradne igre za kupce desetogodišnjih ulaznica za istočnu tribinu. Prva nagrada je Opel Adam Željo Edition, a tu su i nagradno putovanje i četiri LCD TV-a.